Manapság egy háztartás elengedhetetlen része a botmixer, melynek számtalan felhasználási módja van. Most mutatunk Önnek néhány hasznos és egyszerű ételreceptet, amivel saját magát és családját is megörvendeztetheti.

Mentás zöldborsókrémleves

Hozzávalók:

10 dkg vaj

1 fej vöröshagyma

1 kg zöldborsó (fagyasztott)

fehér bors

szerecsendió

1 l víz

1 csipet szódabikarbóna

4-5 levél bazsalikom

1/2 marék mentalevél

1 csokor petrezselyem

1 ek tejszín

 

Elkészítés:

  1. Egy fazékban felolvasztjuk a vajat, majd üvegesre pirítjuk rajta az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a zöldborsó nagy részét – egy keveset meghagyunk a díszítéshez – ,majd alaposan megkeverjük. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük.
  2. A maradék zöldborsót blansírozzuk. A blansírozó vízzel felöntjük a zöldborsót. (Ha a blansírozó víz nincs 1 liter, öntünk még hozzá vizet.) Hozzáadjuk a szódabikarbónát. Egy botmixerrel krémesre mixeljük, majd leszűrjük.
  3. Friss bazsalikommal, mentával és petrezselyemmel megszórjuk. Ismét összemixeljük, majd még egyet rottyantunk rajta a tűzhelyen.
  4. A blansírozott zöldborsót a tányér aljára halmozzuk, majd ráöntjük a krémlevest, és a tejszínnel, valamint a friss zöldfűszerekkel díszítjük.

 

Vaníliás krémtúró házilag

Hozzávalók:

2 db tojássárgája

2 dl tej

5-8 dkg cukor

1 csapott ek vaníliás pudingpor (főzős)

1/2 rúd vanília magjai

csipet só

25 dkg túró

 

Elkészítés:

  1. A tojások sárgáját a cukorral, a pudingporral és egy löttyintés tejjel alaposan elkeverjük (előzőleg a tojássárgáját a cukorral kissé habosítsuk ki).
  2. A maradék tejet felforraljuk a vanília kikapart magjaival. Ahogy forr egyet, beleöntjük a sűrű masszát, majd addig keverjük, míg jó sűrű pudingot nem kapunk. Ezután hagyjuk kihűlni.
  3. A túrót áttörjük, majd hozzáöntjük a kihűlt vaníliás alapot, és botmixerrel teljesen krémesre keverjük. Poharakba, tálakba adagolva lehűtjük.
  4. Tálaláskor megszórhatjuk mazsolával, citromhéjjal, esetleg készíthetünk hozzá karamell- vagy gyümölcsöntetet.

 

Földiepres-narancsos shake

Hozzávalók:

20 dkg földieper

15 dkg krémsajt

3 evőkanál kristálycukor

6 dl narancslé

 

Elkészítés:

  1. Tisztítsuk meg a földiepret, vágjuk negyedekre, és botmixerrel pépesítsük.
  2. Keverjük simára a botmixerrel a krémsajtot és a cukrot.
  3. Keverjük a földiepret és a narancslét a krémsajthoz, és töltsük 4 magasfalú pohárba.

Tipp: A shake különösen dekoratív lesz, ha egy epret a csúcsánál bevágunk, és a pohár szélére helyezük.

 

Forrás:mindmegette.hu

May 7, 2020