Manapság egy háztartás elengedhetetlen része a botmixer, melynek számtalan felhasználási módja van. Most mutatunk Önnek néhány hasznos és egyszerű ételreceptet, amivel saját magát és családját is megörvendeztetheti.
Mentás zöldborsókrémleves
Hozzávalók:
10 dkg vaj
1 fej vöröshagyma
1 kg zöldborsó (fagyasztott)
só
fehér bors
szerecsendió
1 l víz
1 csipet szódabikarbóna
4-5 levél bazsalikom
1/2 marék mentalevél
1 csokor petrezselyem
1 ek tejszín
Elkészítés:
- Egy fazékban felolvasztjuk a vajat, majd üvegesre pirítjuk rajta az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a zöldborsó nagy részét – egy keveset meghagyunk a díszítéshez – ,majd alaposan megkeverjük. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük.
- A maradék zöldborsót blansírozzuk. A blansírozó vízzel felöntjük a zöldborsót. (Ha a blansírozó víz nincs 1 liter, öntünk még hozzá vizet.) Hozzáadjuk a szódabikarbónát. Egy botmixerrel krémesre mixeljük, majd leszűrjük.
- Friss bazsalikommal, mentával és petrezselyemmel megszórjuk. Ismét összemixeljük, majd még egyet rottyantunk rajta a tűzhelyen.
- A blansírozott zöldborsót a tányér aljára halmozzuk, majd ráöntjük a krémlevest, és a tejszínnel, valamint a friss zöldfűszerekkel díszítjük.
Vaníliás krémtúró házilag
Hozzávalók:
2 db tojássárgája
2 dl tej
5-8 dkg cukor
1 csapott ek vaníliás pudingpor (főzős)
1/2 rúd vanília magjai
csipet só
25 dkg túró
Elkészítés:
- A tojások sárgáját a cukorral, a pudingporral és egy löttyintés tejjel alaposan elkeverjük (előzőleg a tojássárgáját a cukorral kissé habosítsuk ki).
- A maradék tejet felforraljuk a vanília kikapart magjaival. Ahogy forr egyet, beleöntjük a sűrű masszát, majd addig keverjük, míg jó sűrű pudingot nem kapunk. Ezután hagyjuk kihűlni.
- A túrót áttörjük, majd hozzáöntjük a kihűlt vaníliás alapot, és botmixerrel teljesen krémesre keverjük. Poharakba, tálakba adagolva lehűtjük.
- Tálaláskor megszórhatjuk mazsolával, citromhéjjal, esetleg készíthetünk hozzá karamell- vagy gyümölcsöntetet.
Földiepres-narancsos shake
Hozzávalók:
20 dkg földieper
15 dkg krémsajt
3 evőkanál kristálycukor
6 dl narancslé
Elkészítés:
- Tisztítsuk meg a földiepret, vágjuk negyedekre, és botmixerrel pépesítsük.
- Keverjük simára a botmixerrel a krémsajtot és a cukrot.
- Keverjük a földiepret és a narancslét a krémsajthoz, és töltsük 4 magasfalú pohárba.
Tipp: A shake különösen dekoratív lesz, ha egy epret a csúcsánál bevágunk, és a pohár szélére helyezük.
Forrás:mindmegette.hu