A borongós, latyakos, hideg tél után ki ne várná a madár csicsergős tavaszt. Lemerült szervezetünk vitamin feltöltésért kiált.

Amikor egy kellemes kirándulás vagy egy kiadós séta alkalmával a Nyitnikék dallamát meghalljuk, akkor már tudjuk, itt a tavasz. Érdemes ilyenkor leülni a parkban egy padra és napfürdőt venni.

 

 

A népi hagyomány szerint az első tavaszi napsugarak aranyat érnek, mert immunerősítő hatással rendelkeznek. Hogy miért is fontosak a napsugarak? Mert szervezetünk a napsugarak által elengedhetetlen D vitaminhoz jut. Ám kutatók megállapították, hogy a megfelelő szint elérése érdekében kiegészítő vitaminpótlásra van szükség, hogy a csontozatunk kielégítő állapotban legyen. A D-vitamin egyfajta hormonszerű anyagként működik a szervezetünkben, ami a kalcium-anyagcserét szabályozza, a kalcium pedig a fő alkotóeleme a csontunknak. Ezért a D-vitamin-hiány összefüggésben áll a csontritkulással is.

A D-vitamin-hiányt eredetileg angolkórnak hívták, mert több mint száz évvel ezelőtt, amikor az angol gyárakban a fiatalok napi 16-18 órában dolgoztak, napfény hiányában nem képződött elég D-vitamin a szervezetükben és pótolni sem tudták. A kezeletlen betegség később komoly egészségügyi kockázatot rejtett magában.

 

 

Megfelelő mennyiségű napfénnyel (UV sugárzás), célzott táplálék bevitellel (hal máj, tojássárgája, tőkehalfélék májából kivont, úgynevezett “csukamájolaj”, tej), illetve nem utolsó sorban egy kiváló minőségű D vitamin-készítménnyel, melyet beszerezhet cégünktől ide kattintva, elegendő D-vitamin pótlást biztosíthat szervezete számára.

 

Forrás: www.hazipatika.com; www.tosport.hu; www.varazslatostermeszet.blogspot.com

 

April 4, 2019