Gyakori kérdések

Szedhetek omega-3 savakat idős korban, több mint 70 évesen? Kell-e időnként szünetet tartani az étrend-kiegészítésben?
Az omega-3 zsírsavakra minden korban szüksége van az emberi szervezetnek. Az omega-3 zsírsavak emberi szervezetre gyakorolt hatásának megállapítására végzett vizsgálatok több mint 5 évig tartottak és nem mutattak ki semmilyen olyan ellenjavallatot, hogy meg kellene szakítani a terápiát.

 

A Multivitamina+ Natural csökkenti a vérnyomást is?
Nem. Ez egy vitamin készítmény, esetleg pótolja a szervezet vitamin- és nyomelem hiányát. Különösen ajánlott az szegényes/monoton étrendet fogyasztóknak.

 

Mi a különbség a tőkehalmájolaj valamint a D3 vitamint tartalmazó OmegaMarine Forte+ között?
Az OmegaMarine Forte+ egy minőségi norvég termék. A zsírsavakat préseléssel nyerik, lazac és a szardínia felhasználásával. Ezzel szemben a csukamájolaj egy olyan fajtája a halolajaknak, amely különböző omega 3 zsírsavakat tartalmaz anélkül, hogy az orvostudomány szerint az idegrendszer és a keringési rendszer számára legelőnyösebb zsírsavakat elkülönítették volna.

 

Találtam olyan lenolajból készült terméket, aminek nagyobb a zsírsav tartalma. Ezt azt jelenti, hogy ez a termék jobb?
A telítetlen omega-3 zsírsavak legfontosabb alkotórészei a DHA és az EPA. A tengeri halakból készült olaj ezeket a zsírsavakat tartalmazza, szemben a növényi olajokkal. A növényi termékekben gazdag étrendnél a szervezet arra van kényszerítve, hogy maga állítsa elő a DHA és az EPA savakat.

 

A termék biztonságos az egészségre?
Felhívtam a gyógyszertárat, nincs OmegaMarine Forte+ termékük.
Az étrend-kiegészítők különböző csatornákon forgalmazhatók. A Natural Pharmaceuticals a közvetlen telemarketinges és internetes forgalmazás mellett döntött. Közvetlen értékesítéssel rendkívül alacsony és vonzó árat tudnak ajánlani, mivel megtakarítják a közvetítői költségeket.

 

Mi az OmegaMarine Forte+ étrend-kiegészítő? Kellene szednem?
Az étrend-kiegészítők pótolják a hiányzó tápanyagokat és rendkívül hasznosak a szervezet számára. Vizsgálatok igazolták a DHA és EPA zsírsavak pozitív hatását a szívre, az agyra és a látásra. Összehasonlítva azokkal a populációkkal, akiknek az étrendjében nem szerepelnek omega-3 zsírsavak, a tengeri halakat nagy mennyiségben fogyasztók kardiológiai szempontból sokkal jobb képet mutatnak.

 

Szedhetem-e az OmegaMarine Forte+ kapszulát más étrend-kiegészítőkkel együtt?
Ez nem probléma. Csak kérjük, azt ne felejtse el, hogy az étrend-kiegészítők a táplálkozás kiegészítését jelentik. A magyar étkezési kultúrában nem szokás tengeri halat enni, ugyanakkor a lazac, tonhal, szardínia vagy a makréla előnyös hatással van a szívre és a keringési rendszerre, tekintettel arra, hogy magas az omega-3 zsírsav tartalmuk.

 

A lányom nemrég szült gyermeket. Továbbra is fogyaszthatja az OmegaMarine Forte+ étrendkiegészítőt?
Természetesen. Még szoptatás időszakában is! . Az anya által szedett DHA hozzájárul a magzat és a szoptatott csecsemő agyának fejlődéséhez.

 

Az OmegaMarine Forte+ étrend-kiegészítő szedhető-e szívgyógyszerekkel együtt?
Szedhető. A napi ajánlott adag mellett nem áll fenn kockázat. Kérjük, ne lépje túl a napi ajánlott beviteli mennyiséget.

 

Az OmegaMarine Forte+ étrend-kiegészítő szedhető-e csontritkulás elleni gyógyszerekkel?
A csontritkulás elleni szerek nagy adag D vitamint tartalmaznak, az OmegaMarine Forte+ kapszulák viszont csak alig 100 egységet tartalmaznak két kapszulában. Még 1100 – 1200 egység szedésekor nem áll fenn a túladagolás veszélye. A biztonságos tartomány a téli hónapokban 800 és 1200 egység között ingadozik. 2000 – 3000 egység bevételénél fennáll az elmeszesedés veszélye a szervekben, ami mérgezési tüneteket okozhat. A D vitamin napi beviteli referenciaértéke 200 nemzetközi egység.

 

Az OmegaMarine Forte+ okoz-e hasmenést?
Nem, nem szabadna hasmenést okoznia. Ha Önnél a készítmény szedése során hasmenés jelentkezik, kérjük keresse fel kezelőorvosát.

 

Milyen napszakban kell fogyasztani az OmegaMarine Forte+ étrend-kiegészítőt? Jobb étkezés alatt, vagy ennek nincs különösebb jelentősége?
Legjobb az étrend-kiegészítőt a reggelinél bevenni. Azok a páciensek, akik éhgyomorra vették be, és csak vizet ittak rá, időnként böfögési ingerre és kellemetlen halszagra panaszkodtak. Ezért ajánlott az étrend-kiegészítőt étkezéssel együtt bevenni.

 

4 hónapja szedem az OmegaMarine Forte+-t, egy idő óta nehéz légzési és álmatlansági problémáim vannak. Összefüggésben lehet ez az étrend-kiegészítővel?
A terméknek várhatóan nincsenek ismert mellékhatásai, vagy a fogyasztók nem tapasztaltak ilyet a használata során. Kérem, forduljon orvoshoz.

 

Cukorbeteg vagyok, az OmegaMarine Forte+ kapszulák biztonságosak a számomra?
Igen. A kapszulák nem befolyásolják a vércukorszintet. Mivel zsírsavakat tartalmaznak, van bennük némi kalória is.