Omega Marine Forte+

Az Omega-3 zsírsavak (EPA és DHA) hozzájárulnak a szív egészségének megőrzéséhez, amint azt az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság pozitív véleménye is megerősíti. A jótékony hatás napi 250 mg DHA és EPA összfogyasztásával érhető el. Ezt teljes mértékben fedezi napi két OmegaMarine Forte+ kapszula bevétele.

Számos klinikai tanulmány, szisztematikus áttekintés, metaanalízis és kardiológiai társaságok irányelvei mutatnak rá a kapcsolatra az omega-3 zsírsavak fogyasztása és az egészséges szív- és érrendszer fenntartása között.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a betegségeknek számos kockázati tényezője van, és e tényezők egyikének megváltoztatása lehet akár jó hatással, de hatástalannak is bizonyulhat.

Hatalmas különbség van a Magyarországon megvásárolható omega-3 étrend-kiegészítők között. Ha törődik az egészségével, és nem akarja, hogy becsapják, két dologra érdemes odafigyelnie.

Először is ellenőrizze, hogy mennyi omega-3, különösen DHA és EPA van a vásárolt étrend-kiegészítőben. Előfordul, hogy az ebbe a kategóriába tartozó, Magyarországon népszerű étrend-kiegészítők egy kapszulában mindössze 30% omega-3-at tartalmaznak. Ez azt jelenti, hogy többet kell bevennie belőlük (több mint kétszer annyit), hogy ugyanazt mennyiséget vigye be a szervezetbe, mint amit egy OmegaMarine Forte+ kapszula tartalmaz.

Vannak nem halból készült omega-3-étrend-kiegészítők is. Felszívódásuk sokkal rosszabb. Ha bizonyos omega-3-étrend-kiegészítők ilyen olcsók, gondoljon bele, hogy miért? Másodszor, ellenőrizze a termék frissességét. A hal gyorsan lebomlik, ezért fontos, hogy az olajat a lehető leggyorsabban préseljük ki, hogy elkerüljük a mérgező anyagok felhalmozódását.

Próbálja meg ellenőrizni, hol, ki és hogyan állítja elő az Ön omega-3-kiegészítőjét.

Az omega-3 zsírsavakat kapszulában tartalmazó étrend-kiegészítőket szobahőmérsékleten, azaz 15°C és 25°C között kell tárolni. A legjobb, ha minden oxidációra érzékeny kiegészítőt sötét üvegben vagy zárt dobozban tárol, amely korlátozza a napfénynek és az oxigénnek való kitettséget.

Az omega-3 zsírsavak minden életkorban nélkülözhetetlenek az emberi szervezet számára.

A legjobb forrásuk a zsíros sósvízi halak, például a tonhal, a lazac és a makréla. Annak érdekében, hogy megfelelő mennyiségű omega-3 zsírsav legyen az étrendjében, fogyasszon jó minőségű tengeri halat heti 2-3 alkalommal. A legtöbb magyar nem eszik ilyen gyakran.

Ezért érdemes a normál étrendet kiegészíteni kiváló minőségű Omega-3 zsírsavakkal, DHA-val és EPA-val. Jótékony hatással vannak szívünkre, agyunkra és látásunkra.

Az omega-3 zsírsavak emberi szervezetre gyakorolt hatásának meghatározására végzett klinikai vizsgálatok több mint 5 évig tartottak, és nem volt ellenjavallat az étrend-kiegészítő szedésére.

Az OmegaMarine Forte+ Norvégiában készül lazacolajból. A gyártáshoz SalFreshTM olajat használnak, amelyet hihetetlen frissesség jellemez. A lazac kifogásától az olajkitermelésig mindössze 75 perc telik el.

Sőt, az OmegaMarine Forte+ a világ első és eddig egyetlen Omega-3-étrend-kiegészítője Magyarországon, amely rendelkezik a lazacolaj eredetét igazoló norvég ORIVO tanúsítvánnyal. Minden egyes gyártási tételt speciális vizsgálatoknak vetnek alá egy független laboratóriumban, így mindig biztos lehet benne, hogy jó terméket kap.

Az OmegaMarine Forte+ másik előnye, hogy egy kicsi, könnyen lenyelhető kapszula, amely nem hagy kellemetlen utóízt. Ez az, ami megkülönböztet minket attól a halolajtól, amelyre gyermekkorából emlékszik.

A vegán Omega-3 étrend-kiegészítők lenolaj alapúak, és főleg ALA-savat tartalmaznak. Szervezetünk képes az ALA-t nagy értékű DHA-vá alakítani. Ennek az eljárásnak a hatékonysága azonban csak 10%. Tehát sokkal többet kell fogyasztania egy ilyen étrend-kiegészítőből, hogy biztosítsa ugyanazt a DHA-dózist, mint amit a két kicsi, könnyen lenyelhető OmegaMarine Forte+ kapszula tartalmaz.

Az OmegaMarine Forte+ friss norvég lazacolajból készül. A DHA és az EPA (nagy értékű Omega-3 savak) mennyisége mindössze 2 kapszulában (összesen 250 mg) elegendő ahhoz, hogy mindennapi étrendjét kiegészítse ezekkel a fontos összetevőkkel. A DHA és az EPA segít fenntartani a normál szívműködést. A DHA segít fenntartani a normál agy- és látás működést.

Az OmegaMarine Forte+ egy Omega-3 DHA és EPA zsírsav étrend-kiegészítő. Az étrend-kiegészítők kiegészítik a normál étrendet.

A kutatások megerősítették a DHA és az EPA pozitív hatását a szívre, az agyra és a látásra. Azokhoz a társadalmakhoz képest, amelyekben az étrend nem tartalmaz omega-3 zsírsavakat, a sósvízi halakban gazdag táplálékkal rendelkező társadalmak sokkal jobb kardiológiai eredményeket mutatnak.

 

Nincsenek ellenjavallatok.

Kérjük, ne feledje, hogy az étrend-kiegészítők nem használhatók a változatos étrend helyettesítésére. Nagyon fontos a kiegyensúlyozott táplálkozás és az egészséges életmód.

A magyar konyhában nincs igazi hagyománya a sósvízi halfogyasztásnak. Ennek ellenére a lazac, a tonhal, a szardínia és a makréla jótékony hatással van a szív- és érrendszerre az omega-3 zsírsavak (DHA és EPA) magas tartalmának köszönhetően. Ha nem eszik gyakran halat, az OmegaMarine Forte+ tökéletes választás.

Természetesen. Még szoptatás közben is! Az anyai DHA-bevitel hozzájárul a magzat és a szoptatott csecsemő agyának fejlődéséhez.

Az OmegaMarine Forte+ bármikor bevehető, étkezés közben vagy attól függetlenül. Javasoljuk azonban a étrend-kiegészítők fogyasztását reggel, reggeli köben. Ez lehetővé teszi, hogy kialakítsa a szokását, és ne feledkezzen meg napi omega-3 adagjáról.

Szedheti. Ennek az terméknek a szedése során nincs kockázat. Kérjük, ne lépje túl az ajánlott napi mennyiséget.

Ha kétségei vannak, forduljon orvosához.

Nincsenek ellenjavallatok.

A csontritkulás elleni gyógyszerek gyakran nagy adag D-vitamint tartalmaznak. Az OmegaMarine Forte+ D-vitamint is tartalmaz. Két kapszula 5 µg D-vitamint tartalmaz (200 nemzetközi egység).

A Dietary Supplements Team* jelenlegi ajánlása legfeljebb 2000 NE D-vitamin étrend-kiegészítőként naponta felnőttek (19-75 évesek) számára. Még magasabb a túlsúlyos egyének és az idősek (75 év felettiek) esetében a rosszabb bőrszintézis miatt.

Ha kétségei vannak, forduljon orvosához.

* A Dietary Supplements Team 2019. május 22-i 4/2019. számú határozata az étrend-kiegészítők az ajánlott napi adagjában megengedett D-vitamin maximális dózisáról

Nem, nem kellene. Kérjük, ne lépje túl az ajánlott napi adagot.

Ha az étrend-kiegészítő használata során hasmenést észlel, forduljon orvosához.

Igen. A kapszulák nem befolyásolják a vércukorszintet. Zsírsavakat tartalmaznak, így tartalmaznak némi kalóriát.

Ha kétségei vannak, forduljon orvosához.