omega

Új, a világon egyedülálló eljárással vizsgáltak meg lazacolaj márkákat a piacvezető Norvégiában. Az OmegaVeritas független tesztjén a világ vezető lazaolaj termékekben lévő összetevőket elemezte, melynek alapján megbízható pontossággal kiszűrhetőek a hamisítványok. Az új rendszert hamarosan a kiskereskedők számára is széles körben elérhetővé teszik.

A teszt egy világon egyedüláló kutatási és fejlesztési tevékenység eredményeként jött létre, a Norvég Kutatási Tanács támogatásával. A vezető lazacolaj gyártók, mint a Biomega, Marine Harvest, Nordlaks és Nutrimar, az OmegaVeritas együtt optimalizálta és hitelesítette a vizsgálati eljárást, az algoritmusokat, valamint létrehoztak egy referencia adatbázist a lazacolaj termékek számára. „A lazacolaj gyártók csatlakozása a projekthez kulcsszerepet játszott a referencia adatbázis kiépítésének sikerében. Nagyra értékeljük a projektbe fektetett idejüket és energiájukat. Ez is alátámasztja, hogy van igény és érdeklődés a lazacolaj termékkategóriájának védelme, és az általunk kínált szolgáltatások iránt”- mondta Svein Erik Haugmo, az OmegaVeritas vezérigazgatója.
Több, kiskereskedelemben is kapható lazacolaj márka már átesett az alapos bevizsgáláson, és nem meglepő módon az eredmények azt mutatták, hogy nem mindegyik termék tartalmazza azt, ami a címkén szerepel. „A lazacolaj egy magas árkategóriájú termékcsoport, és immár rendelkezésünkre áll egy olyan hitelesített rendszer, ami támogatja a piac tisztességes és felelős szereplőit abban, hogy megvédjék ezt a termékkategóriát” – tette hozzá Svein Erik Haugmo, az OmegaVeritas vezérigazgatója.

A Natural Pharmaceuticals volt az első márkatulajdonos, aki a hitelességvizsgálatot elvégezte a lazacolaj termékén. Az általuk forgalmazott OmegaMarine Forte+ 35%-ban természetes lazacolajat, és 65%-ban koncentrált halolajat tartalmaz. „Ismét egy hiteles külső fél igazolta, hogy a termékünk minőségi, eredeti lazacolajat tartalmaz.
A beszállítóinkba vetett bizalmunkat tovább erősítette, hogy valóban a legjobb partnerekkel dolgozunk, ami természetesen fontos a cégünk és a vásárlóink számára” –
mondta  Ulf Oldenborg, a Natural Pharmaceuticals vezérigazgatója.

Hozzátette: „Biztosak vagyunk abban is, hogy ennek a független tesztnek köszönhetően a Natural Pharmaceuticals az OmegaVeritas-al együtt új nemzetközi szintet teremt a lazacolajat tartalmazó omega-3 termékek minőségellenőrzésében.” Az OmegaVeritas a hivatalos teszteken kívül véletlenszerű ellenőrzéseket is végez. Hamarosan szolgáltatások széles körét (termékhitelesítés, szűrés) vezetik be a fogyasztók és kiskereskedők érdekének védelmében.

Kapszula

July 1, 2016