Íme a recept:

1.  Lábasban felforrósítjuk az olajat, és üvegesre sütjük rajta a meghámozott, felaprított hagymát. Rádobjuk a megtisztított, felkockázott marhalábszárat, és nagy lángon, kevergetve fehéredésig sütjük.

2. Ezután lehúzzuk a tűzről, meghintjük a pirospaprikával, elkeverjük, majd visszatesszük a tűzre, felöntjük a borral, és közepes lángon addig főzzük, amíg a hús omlósra puhul, és sűrű szaft keletkezik.

3. Közben néhányszor megkeverjük, és az elpárolgott folyadékot pótoljuk egy kevés vízzel vagy borral. A főzési idő felénél hozzáadjuk a kimagozott, felkockázott paradicsomot és paprikát, továbbá egy kevés sót, őrölt borsot és köményt.

4. A nokedlihez összekeverjük a lisztet az elhabart tojásokkal. Annyi vizet öntünk, hogy sűrűn folyós tésztát kapjunk, majd lobogó, sós vízbe szaggatjuk. Akkor van kész, ha a nokedlik feljönnek a víz tetejére. Végül leszűrjük. Ezzel tálaljuk a pörköltet.

 

Hozzávalók:

A pörkölthöz:

  • 3 ek olaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 80 dkg marhalábszár
  • 2 tk édes-nemes paprika
  • 4 dl száraz vörösbor
  • 2 db paradicsom
  • 1 db t. v. paprika
  • őrölt fekete bors
  • őrölt kömény

A nokedlihez:

  • 50 dkg liszt
  • 3 db tojás

Jó étvágyat kívánunk!

December 11, 2018