Mindenki a kedve, edzettségi szintje és kora szerint, de minden nap tornázni kell valamennyit – talán így foglalható össze egy rövid mondatban az, amit az ismert és közkedvelt fitneszedző, Béres Alexandra gondol a „sírig tartó” mozgás fontosságáról. Az általa tartott edzések, az ezeket népszerűsító dvd-k, valamint a sajtóban megjelenő nyilatkozatai mind ezt támasztják alá, meg, persze, azt, hogy nem szabad megijedni a tornaterem látványától.

A gyönyörű és méltán népszerű Béres Alexandra számtalanszor elmondta már, hogy fitneszedzőként, sportolóként a mozgás központi szerepet tölt be az életében. Azt szereti, ha a napjai aktívan telnek, és ettől az sem tudta soha eltántorítani, hogy a munka mellett már feleségként és édesanyaként is helyt kell állnia. Sőt, mint mondja, azóta még mozgalmasabbá váltak a mindennapok.

Ha valaki ismeri Alexandrát, vagy részt vett már az edzésein, az tudja, hogy mindig nyugodtan beszél, sosem hajtja az érdeklődőket, és tekintettel van az adottságaikra, a képességeikre. Ez az, amit bárki elvárhat, ha elmegy egy edzőterembe, és ott szakember segítségét kéri. Ebből sose engedjünk, és akkor biztosan nem lesz baj!

Nem a mennyiség és a sebesség számít, hanem a minőség – Alexandra sosem vágja az emberek arcába, hogy lassúak vagy ügyetlenek, hanem mindig a helyes végrehajtásra emlékezteti őket. Fogadjuk meg a tanácsát, és ha az edzőteremben gyakorlunk, a sebesség helyett inkább a minőségre összpontosítsunk!

Bár Magyarországon valamiért nem divat, a kiváló fitneszedző – igen helyesen – nagy hangsúlyt helyez a nyújtásra. Nézzünk csak meg egy rangos sportközvetítést, és kiderül, hogy milyen fontos dologról van szó: a versenyzők nem csak a megmérettetés előtt nyújtanak sokat, hanem az után is. Egyébként pedig az is előfordulhat egy kemény nap után, hogy az embernek szinte semmi másra nincs ereje az edzőteremben, mint egy kiadós nyújtásra. És akkor már érdemes volt lemenni oda.

Végül, de nem utolsósorban, nagyon fontos a kor és az edzettségi szint: csak olyan feladatot végezzünk, amely megfelel nekünk, és amiről úgy érezzük, hogy valóban hasznos a számunkra. Kezdő vagy újrakezdő, fiatal vagy idősebb – figyeljünk arra, hogy az edzőnk számításba vegye ezeket a nagyon fontos körülményeket. Nem baj, ha eleinte csak 10-15 percet gyakorlunk, mert már ez is megmozgatja az ellustult izmokat, és mivel egy ilyen könnyített feladatsor nem veszi el a kedvünket az élettől, biztosan kialakul bennünk a rendszeres mozgás igénye. És ez az, ami az egészben a legfontosabb.

Képek forrása: Fortune.com ; Béres Alexandra Instagram

December 4, 2018