Az őszi hónapokban a tél közeledtével mindannyian nagyobb hangsúlyt fektetünk a vitaminok pótlására immunrendszerünk erősítése érdekében. A legtöbb vitamin, melyekkel ilyenkor támogatjuk szervezetünk működését zsírban oldódó vitaminok. Ezek a típusú vitaminok a bélben szívódnak fel, méghozzá a bevitt zsírokkal együtt, így hasznosulásukat azzal tudjuk fokozni, ha a vitaminokkal együtt zsírt is viszünk be a szervezetünkbe. Ebből következően a manapság gyakorta alkalmazott zsírszegény étkezés hatására kevesebb A-, D-, E- és K-vitamint tud szervezetünk feldolgozni, pedig ebben az időszakban a D-vitaminra igen nagy szükségünk van.

Miért van szüksége szervezetünknek omega-3 zsírsavakra?

A vitaminok felszívódását nagymértékben elősegítik az omega-3 zsírsavak. Ebből kifolyólag az omega-3 zsírsavak nagyon fontos részei az étrendünknek. Sajnos a napi táplálékbevitel során meglehetősen kis mennyiséget fogyasztunk ezekből az értékes tápanyagokból.

Amennyiben valaki A, K, D, vagy E vitamint fogyaszt tudja, hogy nélkülözhetetlen az omega zsírsavak fogyasztása, ugyanis a felsoroltak kizárólag zsírban oldódnak. Az omega hiánya okozhatja a lerakódásokat, hiszen a szervezetben így nem tudnak megfelelően feloldódni, hasznosulni ezek a vitaminok.

Az omega-3 esszenciális zsírsav, ami azt jelenti, hogy szervezetünk nem tudja előállítani, ezért kívülről kell beszereznünk.

Omega-7 és omega-9 zsírsavak fontossága:

Az omega-3 többszörösen telítetlen zsírsavak mellett az egészségünk támogatásához egyszeresen telítetlen zsírsavak pótlására is szüksége van szervezetünknek. Ilyenek az omega-7 és omega-9 zsírsavak.

Az omega-7 segíthet abban, hogy csökkenjen a vér zsírszintje, csökkenjen a szervezetben jelen levő esetleges gyulladás, megakadályozza a felesleges zsírok lerakódását. Összességében az omega-7 zsírsav bevitelének az anyagcserezavarok és az időskori megbetegedések megelőzésében van óriási szerepe.

Az omega-9 zsírsavak pedig hozzájárulnak a szív- és érrendszer egészségben tartásához és optimális szinten tartják a koleszterinszintet. Ezen kívül erősítik az immunrendszert és segítenek az egészséges vércukorszint megelőzésében.

Omega zsírsavak legmegfelelőbb forrása: OmegaMarine Forte+

Az OmegaMarine Forte+ egy olyan étrend-kiegészítő, melynek feladata, hogy kiegészítse az étrendünket telítetlen omega-3 zsírsavakkal.

Az OmegaMarine Forte+-hoz az omega-3 zsírsavakat friss, norvég lazac felhasználásával állítják elő, ami garantálja a termék minőségét és hatékonyságát. Ez azt jelenti, hogy 250 mg-ot meghaladó DHA és EPA zsírsav beviteléhez elég naponta két kapszulát bevenni.

Az omega zsírsavak a szív, agy, idegrendszer, szem karbantartói. Ezen kívül értisztító hatással bírhatnak. Az OmegaMarine Forte+-t elsősorban megelőzés céljából érdemes fogyasztani, ugyanis klinikai vizsgálatok bizonyítják, hogy számtalan betegség elkerülhető rendszeres fogyasztásával. Őszi és téli hónapokban kifejezetten jó hatással lehet a szervezetünkre, mivel nagymértékben javíthatja a kedélyállapotunkat és közérzetünket.

D-vitamin tartalma fedezi a napi szükséglet 100%-át

A napi adag (2 kapszula) OmegaMarine Forte+ 5 μg D-vitamint tartalmaz. Ez az ajánlott napi bevitel 100%-a, így is támogatva immunrendszerünket, csonatjainkat, izmainkat.

A D-vitamin egyik legfontosabb feladata, hogy segítse a kalcium beépülését a csontokba és a fogakba, ily módon ha nem szenvedünk a D-vitamin hiányától, nem kell félnünk annyira a csonttörésektől, és nem kell aggódnunk a csontritkulás miatt sem, illetve az izomfájdalmakra is kisebb lesz az esélyünk.

Ezen kívül a magas vérnyomásnak és a szívinfarktusnak is alacsonyabb a kockázata abban az esetben, ha a vérben normális a D-vitamin szintje.

 

Forrás:

www.hazipatika.hu

www.benu.hu

November 16, 2021