Egészségünk megőrzése életünk egyik legfontosabb feladata. A boldogság eléréséhez a legrövidebb út a kiegyensúlyozott életvitelen keresztül vezet. De hogyan érjük el, hogy nap mint nap boldogan ébredhessünk, és energiával telve indulhassunk el otthonról? Most összegyűjtöttem Önöknek néhány alapszabályt, melynek betartásával teljesebb életet élhetnek.

1. Legyen aktívabb, sportoljon rendszeresen!

A sportolás annyi jót hozhat az életébe, hogy kár lenne lemondania róla. Akár napi fél óra séta is jelentősen csökkentheti a kockázatát a diabétesz, szívbetegségek és a rák kialakulásának. A rendszeres sport emellett az agyfunkciókat is javítja, az évek előrehaladtával pedig ez hatványozottan igaz. A krónikus betegségek megelőzésére a gyaloglás, futás, úszás, tenisz és csapatsportok mind-mind alkalmasak. Jusson eszébe, a sportolás hosszabb távon nem lemeríti, hanem feltölti Önt, amit a mindennapi kihívások legyőzésére fordíthat!

  1. Tartsa meg egészséges súlyát

 Végrehajtani nehezebb, mint beszélni róla, de az egészségügyi kutatások szerint is fontos egy ideális testsúly elérése majd megtartása. Számos fogyókúrás „technika” létezik, de a normál súly fenntartása fontosabb, mint maga a lefogyás. Egy egészséges, gyümölcsökkel, vitaminokkal és zöldségekkel teli étrend segíthet ebben. Már azzal is sokat tehet, ha a cukorral és más szénhidrátokkal telített italok helyett a vizet választja -próbálja ki, nem bánja meg!

  1. Menjen el szűrésekre, ügyeljen magára

Kevés szó esik a rendszeres szűrővizsgálatok fontosságáról, pedig idősebb korban különösen fontos, hogy ügyeljünk szervezetünkre. A rutinvizsgálatok életet menthetnek. A koleszterin- és vércukorszintre való odafigyeléssel megelőzheti a szívbetegségeket. A rákszűrések során –ha bármilyen gond is adódik- korai periódusban felismerhető a betegség. Ne feledkezzen meg a szezonális betegségekről sem: az influenza elleni oltással megvédheti magát a legveszélyesebb időszakokban is.

  1. Próbáljon meg leszokni a dohányzásról

A tüdőrák továbbra is nagyon előkelő helyen szerepel a halálozási okok listáján, melynek legfőbb kiváltója a dohányzás. Pedig a mai nikotin-helyettesítő módszereknek köszönhetően egyre egyszerűbb a leszokás. Konzultáljon doktorával, Önnek melyik módszer lehet a leghasznosabb!

  1. Töltődjön fel családjával és barátaival

Az egészség nagyban múlik az élet élvezetén is – a családdal és a barátokkal való törődés ugyanolyan jó hatással lehet Önre, mint a dohányzás elhagyása. Kutatások is bizonyítják, hogy a kiterjedt szociális kapcsolatokkal rendelkező emberek tovább élnek, és a szívbetegségekre kevésbé hajlamosak. Nevessen sokat, élvezze az életet – meglátja, egészségi állapota is javulni fog!

Ne feledje, hogy a kiegyensúlyozott élet elérésre időt és energiát igényel; pár hónap alatt viszont érezhetően javulni fog hangulata és egészségi állapota! A sportolás mellett a Natural Pharmaceuticals márkanagyköveteként is elkötelezett vagyok. Ezért is hirdettük meg a „Töltsön el egy napot Béres Alexandrával” nyereményjátékunkat amelynek keretein belül most Ön is csatlakozhat az egészségtudatos emberek csoportjához. A sorsolás szerencsés nyertesei részt vehetnek a november 5-i Egészség Napon, és találkozhatnak velem. A játékra jelentkezéshez kattintson IDE, a szabályzatot és a részvételi feltételeket pedig ITT találja. Ne keseredjen el, ha a következő alkalommal éppen nem nyert – a november 5-i rendezvényig minden hónapban két nyertest sorsolunk ki.

Sok mozgást, jó egészséget kívánok Önnek!

Beres transparent

August 18, 2016