Magyarországon is elérhetővé vált legújabb termékünk, a Vitamin D+ táplálék-kiegészítő, a csontrendszer alapvető építő köve, mellyel biztosíthatja napi D-vitamin bevitelét. A Magyar Primer Prevenciós Orvosi Egyesület szerint a D-vitamin hiány ma a magyar lakosság széles körét érintő problémája.

Az  adatok alapján a lakosság a téli hónapokban a szükségesnek tartott D-vitaminmennyiség mindössze 2-4%-ához jut hozzá, a tél végeztével pedig a magyar emberek mintegy kétharmada vitaminhiányos lesz. Mivel a D-vitamin a csontrendszer alapvető  építő köve, hiánya esetén megnő a csonttörés és a csontritkulás kockázata, emellett jelentős szerepet tölt be az immunrendszer kiegyensúlyozott működésében is. Megfelelő mennyiség bevitele esetén a D-vitamin életkortól függetlenül csökkenti a gyulladásos folyamatokat és az oxidatív stresszt, és egészen idős korig hozzájárul az idegrendszer megfelelő működéséhez. Általános vélekedés, hogy a D-vitamint szervezetünk rendszeresen képes előállítani a természetes fényből. Az igazság ezzel szemben viszont az, hogy a természetes termeléséhez legalább napi egy órányi folyamatos napfényre van szükség, vagy olyan ételek fogyasztására, melyek nagy mennyiségben tartalmaznak D-vitamint.Witamina-D-HU

 

Amennyiben nincs lehetőségünk redszeresen lazac, makréla vagy egyéb halfélékből készült, vitaminokban gazdag ételeket fogyasztanunk, kézenfekvő megoldás lehet a D-vitamin tartalmú étrend-kiegészítők szedése. Felnőtteknél az étrendkiegészítés szokásos adagja napi 1000-2000 nemzetközi egység D-vitamin, amit a Vitamin D+ étrend-kiegészítővel Ön is biztosítani tud. A Vitamin D+ terméküket IDE kattintva most Ön is megrendelheti.

March 24, 2016